donderdag 31 maart 2016

Keverjongen

Ben jij bang voor kevers en andere friemelende insecten? Dan moet je dit boek niet lezen. Voor kinderen die niet bang zijn voor insecten is Keverjongen een super grappig en spannend boek. Wie weet ga je na het lezen van dit boek zelfs veel van kevers houden!

Keverjongen, geschreven door M.G. Leonard. Vanaf ca. 10 jaar.
Barthy Cuttle, de vader van Darkus, is op een dag spoorloos verdwenen. Zelfs de politie kan hem nergens vinden. Daarom gaat Darkus op zoek naar zijn vader. Gelukkig krijgt hij hulp van zijn oom Max en zijn schoolvrienden Virginia en Berthold. Dan krijgt hij ook nog hulp van een grote kever. Hij noemt deze kever  'Baxter'. Het blijkt dat in het buurhuis een grote exotische keverkolonie woont. Met de hulp van Baxter en de hele keverkolonie moet de vader van Darkus toch gevonden kunnen worden? 

Keverkriebels. Vanaf ca. 9 jr.
Veel mensen vinden kevers vies of griezelig. Maar als je goed kijkt, zul je versteld staan van hun uiterlijk en gedrag. 'Keverkriebels' helpt daarbij een handje.
 van Darkus is spoorloos verdwenen. Hij is voor het laatst gezien in een afgesloten zaal van het natuurhistorisch museum waar hij werkt. De politie staat voor een raadsel en weet niet waar ze hem moeten zoeken.
Darkus gaat zelf op onderzoek uit en ontdekt dat zijn vader een gevaarlijke tegenstander had. Een vijand waar Darkus in z’n eentje nooit tegen op kan. Maar onverwacht krijgt hij hulp, eerst van een enorme kever, en dan van honderden andere insecten die vliegend, kruipend, prikkend en bijtend op spectaculaire manier de strijd aangaan. - See more at: https://www.queridokinderboeken.nl/nieuws/keverjongen-komt-er-aan/#sthash.N6g3my9Y.dpuf

dinsdag 22 maart 2016

Wat ga jij doen met Pasen?


De kippen van boer Boris hebben gekleurde eieren gelegd. Help, zijn de kippen soms ziek? Welnee: het is Pasen!
Er is in Almere heel wat te doen met de paasdagen. Je kunt een boswandeling maken, genieten van een  paasbrunch, eieren zoeken en op tweede paasdag is de bibliotheek zelfs open. Erg leuk om te bezoeken is de Doe- en Kijkdag op de Kemphaan. Nu maar hopen dat het mooi weer wordt. Bij slecht weer ga je natuurlijk lekker lezen of een film kijken.
Fijne paasdagen!

Alles wat je in Almere kunt doen tijdens de paasdagen vind je op:
Kidsproof Almere
VVV Almere.

En natuurlijk heeft Jeugdbieb alles over Pasen voor jou op een rijtje gezet:
Jeugdbieb: alles over Pasen


donderdag 17 maart 2016

Plakken, knippen, schilderen en stempelen


Heb jij thuis nog een stapel oude tijdschriften liggen? Dan kun je daar een mooie collage mee maken. Je knipt plaatjes of woorden uit de tijdschriften. Je legt deze plaatjes en woorden op een groot vel papier en je schuift ze net zo lang heen en weer tot je vindt dat alles mooi verdeeld is. Daarna plak je de plaatjes en woorden vast. Je kunt er zelfs op schilderen, stempelen en tekenen. Je zult versteld staan van het mooie schilderij dat zo ontstaat. Je hoeft helemaal niet goed te kunnen tekenen, de collage wordt altijd mooi en het is super leuk om te doen. Je kunt op de collage zelfs je eigen naam plakken met letters uit de oude tijdschriften.



dinsdag 8 maart 2016

Het is tijd voor de Kinderjury


Het is altijd fijn om aan iedereen te vertellen welke fantastische boeken je hebt gelezen. Het is nog leuker om mee te mogen beslissen welk boek het mooiste boek is dat vorig jaar in Nederland is uitgegeven. Ik ben  erg benieuwd welk boek wordt gekozen.
Op de site van de  Kinderjury vind je alle informatie. Je kunt op je favoriete boeken stemmen van 9 t/m 20 maart. In de bibliotheek staat een tafel waar boeken die mee mogen doen met de Kinderjury al voor je klaar liggen. Is dat even handig!


dinsdag 1 maart 2016

Uit logeren

Er is bijna niets zo gezellig als ergens logeren. Bij je neefjes en nichtjes of natuurlijk bij opa en oma. Door opa en oma word je vaak erg verwend dus dat is altijd fijn. Wist je trouwens dat er veel verhalen zijn geschreven over logeren? Er zijn prentenboeken over dit onderwerp maar ook boeken voor grotere kinderen.


Als je deze vakantie niet uit logeren gaat kun je er natuurlijk een boek over lezen. Dat is minstens zo leuk!