dinsdag 26 mei 2015

Brammetje Baas en De Boskampi's

Brammetje is zeven jaar en zit vol energie en fantasie. Als hij naar meester Vis gaat in groep drie moet hij erg wennen. Vanaf ca. 6 jaar.
Dit weekend heb ik op tv een mooie film gezien. Het verhaal gaat gaat over een jongen in groep drie die het lastig vindt om op school stil te zitten en te luisteren naar de meester. In zijn hoofd bedenkt hij allemaal dingen waar volwassenen niets van begrijpen. De film is natuurlijk vooral leuk voor kinderen die zelf in groep drie zitten en erg moeten wennen aan bijna de hele dag stil zitten. Maar het is ook voor oudere kinderen en vaders en moeders een fijne film om naar te kijken.
Misschien zit je zelf al in groep acht en vind je het nog steeds lastig om lang stil te zitten. Dan kun je Brammetje vast goed begrijpen. De film is gebaseerd op het boek 'Brammetje Baas', geschreven door Tamara Bos.

Twintig verhaaltjes over Brammetje Baas, die naar meester Vis gaat in groep drie hij moet erg wennen. Voorlezen vanaf ca. 5,5 jaar.
De Boskampi's is ook een super leuke film. Deze film kun je nog steeds in de bioscoop bekijken. De film komt eind augustus op dvd. Het verhaal is gebaseerd op het boek 'De Boskampi's', geschreven door Marion Hofman. Als je eerst het boek hebt gelezen kun je de film vergelijken met het boek. Andersom kan natuurlijk ook: eerst naar de film en dan het boek lezen.


Rik wordt vaak gepest. Als hij gaat verhuizen bedenkt hij een anti-pest-plan. Hij verzint dat zijn vader een gevaarlijke maffiabaas is zodat iedereen bang voor hem wordt. Hoe lang kan Rik deze leugen volhouden? Een spannende en grappige film voor de hele familie.

Vanaf ca. 9 jaar.

dinsdag 19 mei 2015

Niet gepast?

Adviezen en praktische tips voor goede manieren thuis en in het openbaar. Met grappige, stripachtige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Vind jij dat kinderen in de bus moeten opstaan voor ouderen? Of dat je rechts moet houden op de roltrap zodat mensen die haast hebben er langs kunnen? Wat hoort eigenlijk wel en wat niet? De meeste manieren leer je van je ouders: niet smakken tijdens het eten, een handje geven als er visite komt en ga zo maar door. Maar rechts houden op de roltrap, weet jij daar het antwoord op?

Toch kunnen stoute kinderen erg grappig zijn: