dinsdag 28 oktober 2014

Lekker griezelen met Halloween


Halloween is een feest dat vooral in Amerika gevierd wordt. Kinderen gaan dan verkleed langs de deuren en krijgen snoep. Het is een avond om lekker te griezelen. In Nederland viert bijna niemand Halloween. Toch zie je in de winkels veel spullen die bedoelt zijn om Halloween te vieren, zoals pompoenen met griezelige gezichten en spoken. Voorlopig doen wij het zonder feest maar met grappige Halloweenknutsels en spannende boeken. Op Jeugdbieb vind je veel sites met spelletjes, recepten en informatie over Halloween.



dinsdag 21 oktober 2014

Helemaal verliefd op Mees Kees



In de vakantie heb ik nog een keer naar de films over 'Mees Kees' gekeken. Ik ben echt een beetje verliefd op de jongen die de rol van Mees Kees speelt. Hij ziet er zo schattig en lief uit. Het is knap hoe filmmakers voor die rol zo´n leuke Mees Kees hebben gevonden. Ik hoop dat veel kinderen een meester als Mees Kees hebben. Het mag natuurlijk ook een leuke, schattige juf zijn. Als je later maar altijd goede herinneringen aan je eigen meester of juf hebt. Bij een meester als Mees Kees gaat dat zeker lukken.
De boeken van Mirjam Oldenhave over Mees Kees zijn erg populair. Geen wonder want de boeken zijn net zo leuk als de films!

dinsdag 14 oktober 2014

Dummie de Mummie: de boeken en de film


Een spannende film om in de vakantie naar toe te gaan is  Dummie de Mummie. Het is natuurlijk net zo leuk om alle boeken over Dummie de Mummie te lezen. De boeken zijn geschreven door Tosca Menten. Als je de film gezien hebt word je echt nieuwsgierig naar alle boeken over Dummie de Mummie. De boeken zijn geschikt om zelf  te lezen voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. De film is bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar.