dinsdag 17 juni 2014

Wereldbeker voetbal

Wat was dat een mooie wedstrijd tegen Spanje. Bijna niemand had verwacht dat Nederland zou winnen en nog wel met 5-1. Leuk dat zoveel mensen genieten van de wedstrijden. Als Nederland zo goed door blijft gaan beleven we een paar mooie voetbalweken.

Het zou ook best kunnen dat je zelf enthousiast wordt en op voetballen wilt. In Almere zijn gelukkig veel voetbalclubs. Op Hollandsevelden vind je alle Almeerse voetbalclubs op een rijtje. Wist je trouwens dat steeds meer meiden op voetballen willen? Voetballen is echt niet alleen iets voor jongens.

Lezen over voetballen is ook fijn. Er zijn veel verhalen en informatieve boeken over voetballen. Heerlijk om te lezen als je straks vakantie hebt en Nederland wereldkampioen is geworden!



dinsdag 10 juni 2014

Zero Plastic


Deze week is uitgeroepen tot Zero Plastic Week. Plastic is niet goed voor het milieu. Zero betekent nul. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen tussen 9 en 15 juni helemaal geen plastic kopen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan want er is zoveel plastic. Ik heb bijvoorbeeld een waterpistool gekocht. Ik geloof dat waterpistolen altijd van plastic zijn gemaakt. Veel speelgoed wordt trouwens van plastic gemaakt, denk maar eens aan lego. Het wordt gewoon tijd dat er een ander materiaal wordt uitgevonden zodat plastic niet meer nodig is.
In veel winkels worden de boodschappen niet meer in plastic tasjes gedaan. Deze plastic tasjes worden binnenkort helemaal afgeschaft. Dat is al een stap in de goede richting: boodschappen kun je net zo goed in je eigen tas meenemen of in een papieren zak. Zijn plastic flessen eigenlijk wel echt nodig?