dinsdag 26 november 2013

Sinterklaas houdt van gedichten


Er is niets zo leuk als Sinterklaasgedichten maken. Het hoeven helemaal geen mooie gedichten te zijn. Meestal zijn Sinterklaasgedichten erg grappig. Of het rijmt helemaal niet zo goed. Dat geeft niks want het gaat om de gezelligheid. Toch willen de meeste kinderen graag een mooi gedicht maken bij hun surprise. Een gedicht maken is helemaal niet zo moeilijk.


Met behulp van de volgende sites gaat het dichten zeker lukken:
Rijmwoorden
Rijmwoorden machine
Sinterklaasgedichten
Sinterklaasgedichten kant en klaar
Rijmcomputer



dinsdag 19 november 2013

Sinterklaas, wie kent hem niet


Hoera, Sinterklaas is weer aangekomen in Almere. Een gezellige tijd breekt aan. Je schoen zetten is altijd spannend. Het leukst is natuurlijk pakjesavond. Krijgt iedereen wat er op het verlanglijstje staat? Eigenlijk gaat het niet om de cadeautjes maar om de gezelligheid, heerlijk pepernoten eten en mooie gedichten.


Hier vind je sites waar je vast iets aan hebt als je meer wilt weten over Sinterklaas, surprises maken en gedichten schrijven:
Sinterklaasjournaal
Geschiedenis van Sinterklaas
Sinterklaas Speelzolder
Sinterklaas spelletjes en meer
Sint.crea-kids
Het Letterboek van Sint
Sinterklaas recepten pepernoten

dinsdag 12 november 2013

Mini bibliotheekjes


Heb jij in Almere een mini bibliotheekje gezien? In veel landen bestaan die bibliotheekjes al heel lang. In Nederland komen ook steeds meer van deze bibliotheekjes. Natuurlijk hebben wij in Almere een prachtige bibliotheek waar je alle boeken kunt lenen die in Nederland te lezen zijn. Een klein bibliotheekje waar je steeds één boek mag lenen en als je het gelezen hebt een ander boek uit mag zoeken, is natuurlijk erg leuk en knus. In Almere zijn  een paar van deze mini bibliotheken. Een kleine bibliotheek lijkt net een brievenbus of een vogelhuisje en ziet er vaak grappig uit. In de Verenigde Staten worden deze bibliotheekjes Little Free Libraries genoemd. Een Little Free Library is vooral handig in dorpen of wijken waar geen echte bibliotheek is. Of misschien op je eigen school of in je klas.
Op deze kaart kun je zien op welke plaatsen op de wereld een Little Free Library staat. Als je op een huisje klikt zie je zelfs een foto van de mini bibliotheek.




dinsdag 5 november 2013

Sint Maarten in Almere


Bijna is het Sint Maarten en veel kinderen in Almere gaan dan met hun brandende lampion langs de deuren, zingen een mooi lied en krijgen als dank iets lekkers. Maar waarom doen kinderen dat eigenlijk? Op de volgende sites kun je daar meer over te weten komen:
In de bibliotheek kun je naar een gezellige workshop om zelf een mooie lampion te maken op: 
Wil je graag thuis een lampion maken? Kijk dan op:
Tenslotte leuke liedjes om te zingen: