dinsdag 24 september 2013

De Nieuwe Wildernis

Wat is het leuk om in Flevoland te wonen. In Almere is alles nog nieuw. Er staan veel moderne gebouwen en het gras en de bomen hebben een frisse groene kleur. Tussen Almere en Lelystad is zelfs een nieuwe wildernis: het natuurgebied De Oostvaardersplassen. Over dit gebied is een prachtige natuurfilm gemaakt. Deze film draait vanaf 26 september in de bioscoop.


Op de volgende sites vind je heel veel informatie over de Oostvaardersplassen, een interessant onderwerp voor een spreekbeurt of werkstuk.

Schooltv Oostvaarderplassen
De Nieuwe Wildernis in de klas
Staatsbosbeheer Oostvaarderplassen

Leuk om te lezen is het verhaal over de hengst Rafal. Hij leeft in het natuurgebied De Oostvaardersplassen. Tijdens een strenge winter moet Rafal op zoek naar eten. Dan komt hij in de 'mensenwereld' terecht en beleeft spannende avonturen.





dinsdag 10 september 2013

Prinsjesdag


Op de derde dinsdag in september is het Prinsjesdag. Op Jeugdbieb vind je heel veel sites waar je alle informatie over deze dag kunt vinden. Dit jaar leest Koning Willem Alexander  voor het eerst de troonrede voor. In de troonrede komen de belangrijkste plannen van de regering voor het komende jaar aan bod. De troonrede is daarom belangrijk voor alle kinderen en volwassenen in Nederland.

Bij de troonrede in de Ridderzaal zijn leden van het Koninklijk Huis, het Kabinet en andere genodigden aanwezig. Er is een vaste indeling waar iedereen mag zitten. De prinsessen Amalia, Alexia en Ariane zijn nog te jong om bij de plechtigheid aanwezig te zijn.

Daarom hier een schattige foto:
royaltyinthenews.com








dinsdag 3 september 2013

Ezelsbruggetjes


Nu alle kinderen in Almere na de zomervakantie al een paar weken naar school gaan, is het echte leren weer begonnen. Wat moet je veel onthouden: de waddeneilanden in de juiste volgorde, de Nederlandse rivieren, het verschil tussen herbivoor, omnivoor of carnivoor en ga zo maar door. Om alles makkelijk te onthouden gebruiken mensen ezelsbruggetjes. Een ezelsbruggetje is een handig hulpmiddel. Op wat-is-een-ezelsbruggetje kun je lezen waarom dit een ezelsbruggetje wordt genoemd.

Op de volgende sites staan handige ezelsbruggetjes:
Ezelsbrug
Ezelsbruggetjes
Bekende ezelsbruggetjes
Rekenen met maten en gewichten
Basisschool