dinsdag 25 juni 2013

Zwaar de klos


Soms is een serie boeken ongelooflijk populair. De boeken over Geronimo en Thea Stilton heeft bijna iedereen gelezen. Veel kinderen lezen nu de serie over Bram Botermans: het leven van een loser geschreven door Jeff Kinney.

In het nieuwste en zevende deel van de serie Zwaar de klos, zoekt Bram een meisje om mee uit te gaan naar het schoolfeest. Dit lukt niet zo goed en Bram is bang dat hij zonder meisje naar het feest moet. Thuis is het ook al niet zo gezellig: er logeert een mislukte en arme oom bij hen.

Kinderen die 'Het leven van een loser' leuk vinden lezen ook graag Dagboek van een muts, geschreven door Rachel Renée Russell.

Nikkie beleeft de ene ramp na de andere, de populaire meiden uit de klas noemen haar daarom muts.

Het nieuwste deel uit de serie is getiteld  Mijn gemuts: paniek breekt uit want Nikkie raakt haar dagboek kwijt! Dit boek kun je binnenkort bij de bibliotheek lenen.

De series ´Het leven van een loser´ en ´Dagboek van een muts´ lijken erg op elkaar. Er staan veel plaatjes in de boeken en de hoofdpersonen zijn grappig en vooral aardig.

dinsdag 18 juni 2013

Heerlijke aardbeien met slagroom


In onze tuin beginnen de aardbeien al mooi rood te worden. Als de zon nog even blijft schijnen kunnen we binnenkort aardbeien eten. Met aardbeien kun je de heerlijkste toetjes maken, zoals beschuit of pannenkoeken met aardbeien en slagroom:

Of grappige kaboutertjes:

Een paar leuke recepten met aardbeien vind je op aardbeiensnacksaardbeienslangyoghurt-aardbei-ijsjesaardbeien-met-chocolade

Op het filmpje kun je zien hoe aardbeien groeien: 

dinsdag 11 juni 2013

De verschrikkelijke badmeester


Houd jij van spannende boeken? Dan moet je "De verschrikkelijke badmeester" echt lezen: 

De vader van Lev hoopt dat zijn zoon wereldkampioen zwemmen wordt. Daarom gaat Lev op zwemles bij de verschrikkelijke badmeester Boris Brulboei. Door deze verschrikkelijke badmeester raken Lev en zijn buurmeisje betrokken bij een ontvoering.

De schrijver Jozua Douglas heeft voor dit boek de Hotze de Roosprijs gekregen. Dat is een jaarlijkse prijs  voor het beste kinderboek van een beginnend schrijver. 

maandag 3 juni 2013

Speciale letter voor kinderen met dyslexie


Er worden steeds meer boeken gedrukt in een speciale letter voor mensen met dyslexie. Het lettertype Dyslexie is ontworpen door Christian Boer. Hij is grafisch ontwerper en heeft zelf dyslexie.
Bij de bibliotheek kun je al veel boeken voor kinderen lenen in dit speciale lettertype.

Op de volgende sites vind je titels van boeken in het lettertype Dyslexie:
Kluitman
Zoeklicht dyslexie
Dyslexion
Avonturenvanglas