dinsdag 26 maart 2013

Taarten van Abel


Bak jij wel eens een taart? Taarten bakken is een gezellig werkje om samen met je vader, moeder of een andere volwassene te doen. Vooral het versieren van taart met marsepein is erg leuk.
Ik kijk vaak  naar het televisieprogramma Taarten van Abel. In dat programma bakt Abel, samen met een jongen of meisje, een taart voor iemand die echt een taart verdient. Terwijl de taart gemaakt wordt interviewt Abel  de jongen of het meisje. Het is altijd gezellig in de keuken van Abel en je komt veel te weten over het leven van andere kinderen.
Op Taarten van Abel vind je alle informatie en je kunt je zelfs aanmelden om mee te doen met het programma.
In het boek 'Taarten van Abel' staan recepten om grappige taarten te maken.

Als je een taart bakken te veel werk vindt kun je natuurlijk ook een boterham versieren. Kijk maar naar de plaatjes.


dinsdag 19 maart 2013

De eerste Donald Duck lezen


Op 1 oktober 1952 verscheen het eerste nummer van het tijdschrift Donald Duck. Als je benieuwd bent hoe dat nummer er uit zag, klik dan op digiduck. Daar kun je het tijdschrift doorbladeren en op je pc lezen door met je muis over de bladzijden te schuiven en je linkermuisknop ingedrukt te houden.
Mijn lievelingsdier uit de Donald Duck is Wolfje. Ik vind hem echt schattig.
De Kleine Hiawatha is trouwens ook erg leuk.

De stripverhalen over Donald Duck zijn in Nederland al 61 jaar populair. Ik denk dat dat voorlopig ook zo zal blijven.

dinsdag 12 maart 2013

Brave


Brave is een mooie, spannende film over de dappere prinses Merida. Zij kan heel goed jagen en boogschieten.  Haar moeder, de koningin, wil dat Merida zich netjes en deftig gedraagt. Merida moet van haar ouders met een door hen uitgekozen prins trouwen. Merida wil helemaal nog niet trouwen. Dan verandert een heks de koningin in een beer en volgen er spannende avonturen. De film is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer zes jaar. Voor kinderen die jonger zijn is de film misschien iets te spannend. Wie zou trouwens niet graag het prachtige rode haar van prinses Merida willen hebben?
Brave is er ook voor de Wii en de Playstation als stoere avonturengame voor jongens en meisjes vanaf twaalf jaar.

Op het filmpje zie je de prinsen waarmee Merida misschien moet trouwen. Logisch dat zij dat niet wil! 

dinsdag 5 maart 2013

Zon en vakantie


Wat heerlijk dat het zonnetje weer gaat schijnen. De wereld ziet er meteen veel vrolijker uit. Je krijgt echt zin om te dromen over de grote vakantie. Naar welk land zou jij in de grote vakantie willen gaan? Misschien is het leuk om over dat land een werkstuk te maken. Bij de bibliotheek kun je veel boeken lenen over verschillende landen.

Handige websites over landen:
Landenweb
Europese landen
Weetjes over landen
Boekenlijst
Online atlas