dinsdag 30 oktober 2012

De leukste kinderboekenkast


Aan welk boek heb jij de leukste of mooiste herinnering? Of ben je juist op dit moment een heel mooi boek aan het lezen? Kijk dan gauw op de leukste kinderboekenkast. Daar mag je jouw favoriete boek plaatsen en er iets over vertellen. Daardoor gaan andere kinderen het door jou gekozen boek vast ook lezen.
Bovendien kun je een prijs winnen voor jouw school: de 100 leukste kinderboeken.
Iedereen mag meedoen, dus ook vaders moeders, opa's, oma's, juffen en meesters, maar natuurlijk vooral kinderen.
Ik heb mijn favoriete boek al op de leukste kinderboekenkast gezet, jij mag raden welk boek dat is.

dinsdag 23 oktober 2012

Op een grote paddenstoel



De tuin ligt vol blaadjes en de bomen hebben prachtige herfstkleuren. Onder de bomen staan de mooiste paddenstoelen.
Echt leuk om in de herfstvakantie een boswandeling te maken. In Almere zijn bossen genoeg. Ik raak paddenstoelen liever niet aan. Je weet maar nooit of ze giftig zijn. Ik ga morgen naar de bibliotheek om een boek over paddenstoelen te halen. Ik wil graag weten welke soorten paddenstoelen in het bos staan. Vooral die kabouterspillebeenroodmetwittestippenpaddenstoelen vind ik prachtig.

dinsdag 16 oktober 2012

Wereldstotterdag

Op 22 oktober 2012 is het Wereldstotterdag.

Wist je dat 1 op de 100 mensen stottert? Ik had vroeger een vriendje in de klas die heel erg stotterde. Dan zei de meester vaak: als je het niet kunt zeggen, zing het dan maar. Dat deed hij, maar je kon zien dat hij het eigenlijk helemaal niet leuk vond. Iedereen keek naar hem en hij werd vuurrood. Veel mensen die stotteren kunnen wel zingen zonder te stotteren. Misschien ken je de zangeres Miss Montreal. Zij stottert maar kan heel goed zingen. Andere beroemde stotteraars waren Winston Churchill en Marilyn Monroe.

Op het volgende filmpje zie je hoe je leert omgaan met stotteren:


Ook mijn opa stotterde. Als er een verjaardag was met veel visite en mijn opa wilde iets zeggen, dan kletste iedereen er gewoon doorheen. Niemand had geduld om te wachten tot hij uitgesproken was. Daar trok mijn opa zich gelukkig niks van aan en hij maakte zijn verhaal gewoon af.
Op Klokhuis en stotteren.nl vind je informatie over stotteren.
Er zijn veel leuke verhalen geschreven over kinderen die stotteren, zoals Liever chatten en Plankenkoorts.


dinsdag 2 oktober 2012

Hallo Wereld het is Kinderboekenweek in Almere

In de bibliotheek en boekhandels van Almere kun je tijdens de Kinderboekenweek veel leuke dingen doen. Op Kinderboekenweekinalmere kun je lezen wat er allemaal gaat gebeuren. Ik denk dat er vast wel iets voor jou bij is.
Het lijkt mij erg leuk om een dromenvanger te maken. Maar ook het Wereldspel in de biblotheek is vast spannend en je kunt er zelfs een prijs mee winnen. Verder zijn er voorstellingen en er komen veel schrijvers.

Op Kinderboekenweek 2012 vind je de titels van de winnaars van de gouden en zilveren griffels en nog veel meer informatie over de Kinderboekenweek.

Ik vind het filmpje van Kinderen voor Kinderen, met het lied Hallo Wereld, super leuk. Kijk zelf maar: