dinsdag 25 september 2012

Ik kan nog steeds niet vliegen


Als ik een mooi boek heb gelezen dan wil ik graag dat andere mensen dat boek ook lezen. Eén van die mooie boeken is Ik kan nog steeds niet vliegen geschreven door Anna Woltz.

Luuk en Ida worden vlak na de Tweede Wereldoorlog naar Denemarken gestuurd om aan te sterken. Het verhaal begint bij het vertrek naar Denemarken. In het begin kunnen Luuk en Ina helemaal niet met elkaar opschieten en begrijpen zij niets van elkaar. Door alles wat Luuk en Ida samen beleven leren zij elkaar steeds beter kennen.

Vanaf de eerste pagina ben je nieuwsgierig naar wat Ida en Luuk meemaken. Je kunt merken dat de schrijfster zich heeft verdiept in wat er werkelijk gebeurd zou kunnen zijn. Soms denk je dat je al weet hoe het verhaal verder gaat, maar dan gebeurt er toch weer iets onverwachts. Dit boek is niet alleen leuk voor kinderen vanaf ongeveer tien jaar, maar ook voor volwassenen.
Anna Woltz heeft voor dit boek de Thea Beckmanprijs 2012 gekregen. Dat is een onderscheiding die jaarlijks wordt gegeven aan het beste historische kinder- of jeugdboek.

dinsdag 18 september 2012

Engelse les

Vind jij het ook zo leuk om Engels te leren op school? Veel kinderen kijken tv of doen computerspelletjes. Deze films en spelletjes zijn vaak in de Engelse taal. Daarom is Engels eigenlijk niet zo moeilijk, je hoort die taal toch al erg vaak. Bij de bibliotheek kun je veel Engelstalige kinderboeken lenen. Er zijn ook taalcursussen op cd-rom. Je kunt dus genoeg oefenen.
Leuk om naar te kijken is het YouTube filmpje met Justin Bieber. Justin leest het boek 'The Cat in The Hat' voor. Hij doet dat heel duidelijk dus misschien versta je het helemaal.

dinsdag 11 september 2012

Op een ezel naar school

In Almere gaan de meeste kinderen lopend of op de fiets naar school. In andere landen is dat soms anders. Als de school ver weg is gaan kinderen vaak met de schoolbus. Dat een kind op een ezel naar school gaat is eigenlijk wel heel bijzonder. Op het jeugdjournaal werd het volgende filmpje getoond over Mariana van 9 die op een ezel naar school gaat.


donderdag 6 september 2012

Weer gewoon naar school




Het was een lange mooie vakantietijd. Nu zijn alle kinderen weer naar school. Ik hoop dat iedereen een leuke meester of juf heeft. Er zijn veel boeken geschreven over bijzondere juffen en meesters. Zo heb je Meester Jaap, Juf Wijs, Mees Kees en Juf Rommelkont. Bij al die juffen en meesters moet hard gewerkt worden, maar gelukkig zijn ze allemaal erg aardig. Als jij een juf of meester hebt die op de juf of meester in die boeken lijkt, dan ga jij dit jaar een geweldige tijd tegemoet!