dinsdag 22 februari 2011

Hoe overleef ik (wild) breien in de vakantie?

Verleden jaar schreef ik over bomen met een trui in Almere Haven. Ik vind breien leuk om te doen en ik vond de aangeklede bomen prachtig. Kijk maar op mijn berichtje van februari 2010.

In Artis hebben ze nu een nog grappiger project: wild breien. Er zijn daar banken, muren, hekken en zelfs standbeelden aangekleed met kleurige breisels. Het ziet er super vrolijk uit. Als je deze vakantie tijd hebt om naar Artis te gaan zou ik dat zeker doen. Heb je nog meer tijd dan kun je natuurlijk ook zelf een (wild) breiwerk maken. Weet je niet hoe je moet breien? Kijk dan in het boek 'Hoe overleef ik (wild) breien' van Francine Oomen. Niet alleen leuk voor meisjes, maar zeker ook voor jongens.

woensdag 9 februari 2011

De Nederlandse Kinderjury

Van 1 februari t/m 13 mei 2011 kunnen alle kinderen in Nederland stemmen op hun mooiste boek. Je kunt stemmen op alle boeken die zijn verschenen tussen 1 januari en 31 december 2010. Er zijn twee leeftijdsgroepen die hun eigen winnaar kiezen: 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar. De prijs van de kinderjury gaat naar een boek dat echt alleen door kinderen gekozen wordt. Volwassenen hebben er helemaal niets over te zeggen.

Op Kinderjury 2011 vind je alle informatie over hoe je kunt stemmen. Je kunt een recensie plaatsen en recensies van andere kinderen lezen. Je vindt er heel veel leuke boekentips.

Op het filmpje met Frank de Boer, de trainer van Ajax, kun je zien dat kiezen niet altijd gemakkelijk is.



Een paar van mijn favorite boeken:

.