donderdag 15 april 2010

Sprookjes lezen in Almere


Wat zijn sprookjes toch leuk om te lezen of om naar te luisteren. Er zijn heel veel sprookjesboeken. Kijk maar eens in de catalogus van de bibliotheek. Er zijn sprookjes voor grote en kleine kinderen, maar ook voor volwassenen. Veel sprookjesboeken zien er prachtig uit. Ik heb een paar voorbeelden van mooie voorkanten van sprookjesboeken uitgezocht.

Mijn favoriete sprookje is Sneeuwwitje. Over Sneeuwwitje heb ik een gedichtje zo vaak voorgelezen dat ik het zelfs uit mijn hoofd ken. Het begint zo:
De hele wereld kent Sneeuwwitje
Ook al is die naam wat raar
Want die sneeuwwitte Sneeuwwitje
Heeft geen wit, maar pikzwart haar!

Op verhalen top honderd vind je de 100 meest gelezen sprookjes van de wereld.

Wil je meer weten over sprookjes kijk dan op de volgende sites:
sprookjessite
wat is een sprookje
informatie over sprookjes
sprookjesweb
sprookjesgeschiedenis

donderdag 8 april 2010

Het Flevoziekenhuis in Almere



Vanuit het raam van mijn werkkamer kijk ik naar het Flevoziekenhuis. Het is de hele dag een drukte van belang bij de ingang. Soms lopen er kinderen. Zouden zij op bezoek gaan in het ziekenhuis? Of zijn zij misschien zelf ziek en moeten opgenomen worden? Op een bankje voor het ziekenhuis zie ik zelfs iemand met een gebroken been, gezellig in het zonnetje zitten.

Als je naar het ziekenhuis moet is dat natuurlijk nooit leuk. Behalve als er een baby geboren is. Dan is het juist een vrolijk bezoek. Maar ja, als je ziek bent, of iemand die je goed kent is ziek, dan is het maar goed dat er ziekenhuizen bestaan waar de dokters je beter kunnen maken.
Wist je dat het Flevoziekenhuis een speciale kinderkliniek heeft?

In de volgende jeugdboeken vind je informatie over ziekenhuizen:



De site van het Academische Ziekenhuis in Groningen geeft veel informatie over wat er in een ziekenhuis allemaal gebeurt, zoals: bloedprikken, ECG, EEG, röntgenfoto's en nog veel meer. Je vindt er zelfs informatie over de trauma-helicopter.