woensdag 17 februari 2010

Iep: het boek en de film



Heb jij Iep, geschreven door Joke van Leeuwen, gelezen?

Het boek gaat over Warre. Hij vindt een soort vogelmeisje en neemt haar mee naar huis. Zijn vrouw Tine vindt het vogelmeisje erg lief. Op een dag is het vogelmeisje verdwenen en Warre en Tine gaan haar zoeken.

Over dit boek is een leuke film gemaakt. De film Iep is vanaf vandaag in veel bioscopen te zien. Ik heb echt zin om te gaan kijken. Het boek heb ik een poosje geleden al gelezen.


woensdag 10 februari 2010

Bomen met een trui


Verleden week zag ik in Almere Haven iets grappigs. Op de Markt hadden de bomen een gebreide trui aan. Het zag er super vrolijk uit. Zoiets had ik nog nooit gezien. Thuis heb ik meteen op internet opgezocht waarom de bomen een trui aan hadden. Ik kwam tot de ontdekking dat er nog meer plaatsen waren met 'aangeklede' bomen. Ik had geen tijd om zelf een trui te breien voor de bomen in mijn tuin. Daarom heb ik een oude trui in stukken geknipt en om een boom genaaid. De buren dachten dat de boom ziek was.



woensdag 3 februari 2010

De Gouden @penstaart

Verleden week is de Gouden @penstaart uitgereikt. Dat is een prijs voor de beste website voor kinderen gekozen door kinderen. Er zijn twee categorieën:

1.websites voor kinderen (leeftijd basisschool, 4 à 12 jaar) die gemaakt zijn door volwassenen
2.websites voor kinderen (leeftijd basisschool) die gemaakt zijn door kinderen zelf (leeftijd tot 18 jaar).

De prijs voor beste website gemaakt door volwassenen ging naar Spongebob . Een drukke site waar heel veel te beleven valt, zoals filmpjes, spelletjes, kleurplaten, kaarten versturen en knutselen. Je kunt zelfs online voetbalplaatjes bewaren, maar pas op want dat is eigenlijk reclame. Kijk zelf maar eens op de site want het is erg leuk.

De Prijs voor beste site gemaakt door kinderen ging naar Wilma Westenberg. Wilma is een meisje van 15 dat al sinds haar geboorte kanker heeft. Op haar site schrijft zij over haar leven. De site ziet er echt meisjesachtig uit en is leuk om te lezen. Natuurlijk schrijft zij ook over het winnen van de Gouden @apenstaart.

Misschien denk je na het lezen van de website van Wilma: het lijkt mij leuk om een eigen website te maken. Kijk dan op websitemaker. Daar helpen ze je een eind op weg. Vraag wel even aan je ouders of zij het goed vinden en lees eerst goed door wat wel en wat niet mag op internet.