maandag 15 juni 2009

Mussen houden van appeltaart

Er komen steeds minder mussen in Nederland. Toch zie ik ze in mijn tuin nog vaak. Soms komen ze gewoon op de tafel zitten. Een paar dagen geleden zat ik op een terrasje en een mus kwam mijn laatste restje appeltaart opeten. Dat was een grappig gezicht. Ik heb heel voorzichtig foto's genomen. Van die foto's heb ik het volgende filmpje gemaakt.



Er komen steeds minder plaatsen waar mussen hun nesten kunnen maken. Zij maken hun nesten onder dakpannen of in holletjes in muren. De dakpannen en daken die tegenwoordig worden gebruikt bij de bouw van huizen, zijn niet geschikt om een nest te maken. Veel mensen hebben tegels in hun tuin en nog maar weinig gras en bomen. Dat is niet prettig voor mussen. In grote steden zie je al bijna geen mussen meer. Gelukkig zijn ze in Almere nog wel te vinden!

zondag 7 juni 2009

De Nieuwe Bibliotheek van Almere

Zaterdag kon iedereen een kijkje nemen in de nieuwe bibliotheek van Almere. De bibliotheek wordt gebouwd tegenover het stadhuis. Natuurlijk heb ik even binnen gekeken en foto's gemaakt. Wat wordt de bibliotheek groot! Het mooiste vond ik het uitzicht. Je keek prachtig over alle kramen van de markt. Ik vind het moeilijk om mij voor te stellen dat volgend jaar maart de bibliotheek echt helemaal klaar is. Er moet nog heel veel gebeuren voor het zover is. Op het filmpje kun je zien hoe de bibliotheek er op dit moment uitziet.